Σχόλια

Πριν / Μετά: Επέκταση ενός σπιτιού με σύγχρονη επέκταση

Πριν / Μετά: Επέκταση ενός σπιτιού με σύγχρονη επέκταση

Ο χώρος εξοικονόμησης είναι μια από τις αέναες αναζητήσεις της γενιάς μας. Τα άτομα εκτιμούν σήμερα τις όμορφες ποσότητες, οι οποίες αφήνουν το φως να κυκλοφορεί, προσφέροντας μεγάλα σαλόνια. Σε αυτό το παριζιάνικο προαστιακό σπίτι, οι ιδιοκτήτες δεν είχαν χώρο και συγκεκριμένα δωμάτια σε επαρκή αριθμό για τα παιδιά τους. Η διακόσμηση, που χρονολογείται και δεν ταιριάζει στις επιθυμίες της οικογένειας, πρέπει επίσης να αναθεωρηθεί στο σύνολό της. Ως εκ τούτου, κάλεσαν τον αρχιτέκτονα Ninon Josset να διευρύνει τους τοίχους μέσω μιας υπέροχης επέκτασης του σύγχρονου ύφους. Αποκρυπτογράφηση. προτού : Αυτό το όμορφο προαστιακό σπίτι έχει όλα τα πλεονεκτήματα του οικογενειακού καταλύματος: όμορφα σαλόνια, δύο υπνοδωμάτια, ένα πλήρες υπόγειο ... Ωστόσο, η οικογένεια έχει μεγαλώσει, τα μέλη της δεν βρίσκουν πραγματικά τη θέση τους 133μ2 στέγασης. Το όνειρο των ιδιοκτητών; Χρησιμοποιήστε το υπόγειο για να το μετατρέψετε σε χώρο ύπνου με μπάνιο και πλυσταριό, που θα του επέτρεπε να μετατρέψει το χώρο στο ισόγειο σε σαλόνι. Ως εκ τούτου, καλούν τον αρχιτέκτονα Ninon Josset να τους προσφέρει μια λύση ανακαίνισης: μετά από μια πρώτη επίσκεψη, η νεαρή γυναίκα παρατηρεί αρκετά μειονεκτήματα. Η γη που γειτνιάζει με το σπίτι είναι πολύ απότομη και δεν μπορεί να αντέξει την κατασκευή στην πολιτεία. πρέπει να ισοπεδωθεί ώστε να δημιουργηθεί μια αρκετά μεγάλη επιφάνεια η οποία θα χρησιμεύσει ως βάση για τη μελλοντική επέκταση. Το δεύτερο πρόβλημα είναι αισθητικό: οι ιδιοκτήτες θέλουν πράγματι μια επέκταση του σύγχρονου στυλ, που δεν εναρμονίζεται με την κλασική αρχιτεκτονική του σπιτιού. Είναι σημαντικό η μελλοντική κατασκευή να ενσωματωθεί στο κατάλυμα, χωρίς να δημιουργείται η εντύπωση ότι έχει προστεθεί στα κατάντη.
Το έργο : Μετά από αρκετές εβδομάδες σπουδών και σκίτσα, ο Ninon Josset προσφέρει στους ιδιοκτήτες ένα νέο σχέδιο του σπιτιού, συμπεριλαμβανομένης μιας πλήρους μεταμόρφωσης του υπόγειου κτιρίου. Ο τελευταίος διευρύνεται με μια επέκταση τοποθετημένη στην επέκτασή του. Ο αρχιτέκτονας αποφάσισε να αξιοποιήσει ολόκληρη την επιφάνεια αυτής της νέας κατασκευής, φαντάζοντας μια όμορφη βεράντα πάνω από αυτή. Οι εξωτερικοί χώροι του σπιτιού είναι επίσης πλήρως ανακαινισμένοι, με εξωτερική ξύλινη σκάλα που συνδέει το ισόγειο με το υπόγειο, καθώς και μια δεύτερη βεράντα που ανοίγει στον κήπο.
μετά : Το νέο σπίτι έχει αναλάβει μια πιο σύγχρονη εμφάνιση χάρη στην ανακαίνιση των εξωτερικών χώρων που τώρα εναρμονίζονται με την επέκταση του υπόγειου. Τα κεραμίδια έχουν εξαφανιστεί υπέρ μιας πολύ πιο σύγχρονης οροφής αλουμινίου. Τα παραδοσιακά παντζούρια έχουν επίσης αντικατασταθεί από ενσωματωμένα ρολά, σύμφωνα περισσότερο με το νέο στυλ του σπιτιού. Τρία όμορφα υπνοδωμάτια, ένα μπάνιο και ένα δωμάτιο πλυντηρίων δημιουργούνται στο υπόγειο, απελευθερώνοντας χώρο στο ισόγειο όπου βρίσκεται η κουζίνα, το καθιστικό, η τραπεζαρία και το γραφείο. πατάρι. Μετά από ένα χρόνο εργασίας, η συνολική έκταση του σπιτιού έχει αυξηθεί από 133m2 σε 361m2: μια περιοχή σχεδόν τριπλασιάστηκε στην απόλαυση της οικογένειας!

Φωτισμός στο ύπαιθρο

Το ισχυρό σημείο αυτής της ανακαίνισης βρίσκεται αναμφίβολα στους εξωτερικούς χώρους, οι οποίοι έχουν επωφεληθεί από ένα πραγματικό facelift. Αντί για την παλιά βεράντα και τον απότομο, απρόσιτο κήπο, η οικογένεια επωφελείται από δύο όμορφες βεράντες: το ένα τοποθετείται στο πρώτο επίπεδο, βλέπει στο σαλόνι και το δεύτερο στην επέκταση των υπνοδωματίων. Οι μεταλλικές θωρακίσεις σώματος συνδέονται μεταξύ κάθε στύλου της βεράντας για να ταιριάζουν με το σύγχρονο πνεύμα με μια ορυκτή πινελιά. Στο έδαφος, ο αρχιτέκτονας ευνόησε το ξύλο για τη ζεστασιά του και τις σύγχρονες γραμμές. Όσον αφορά τα χρώματα, μια παλέτα από γκρι, κυμαινόμενη από γκρι βότσαλο έως ανθρακίτη, επιλέχθηκε σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες. αυτοί οι τόνοι βρίσκονται μέσα στο σπίτι σε έπιπλα, ορισμένα μεταλλικά στοιχεία και στην κουζίνα.

Ένας άνεμος της νεωτερικότητας φυσά στη διακόσμηση!

Η διακόσμηση είχε παραμείνει "στο δικό της χυμό" και δεν ανταποκρίνεται στις επιθυμίες της οικογένειας. Ένα όμορφο σαλόνι στον καθεδρικό ναό αντικαθιστά τώρα τα παλιά, ξεπερασμένα και μη ελκυστικά δωμάτια τροφίμων. Για να επιτύχει αυτό το αποτέλεσμα, ο Ninon Josset αποφάσισε να σπάσει το παλιό πάτωμα που χώριζε το ισόγειο από τη σοφίτα. Με την εκμετάλλευση του ύψους κάτω από τη στέγη, η νεαρή γυναίκα πολλαπλασιάζει τις ποσότητες και φέρνει στο σαλόνι ένα όμορφο αίσθημα χώρου. Από την άποψη της διακόσμησης, το αστέρι αφήνεται στα υλικά: τα ξύλινα δοκάρια και το συμπαγές παρκέ δάπεδο δίνουν χαρακτήρα στην αίθουσα ενώ φέρνουν μια εντυπωσιακή αφή! Οι ουδέτεροι ήχοι είναι έξυπνα ενισχυμένοι με ένα άγγιγμα κόκκινου κερασιού, το οποίο φέρνει τον πείρο και τον νεωτερισμό σε όλη τη διαμονή.