Πληροφορίες

Πριν / Μετά: Μετατρέψτε ένα υπνοδωμάτιο και ένα μπάνιο σε ένα μεγάλο μπάνιο

Πριν / Μετά: Μετατρέψτε ένα υπνοδωμάτιο και ένα μπάνιο σε ένα μεγάλο μπάνιο

Τα διαμερίσματα σε στιλ Haussmann έχουν την ιδιαιτερότητα να παρουσιάζουν ορισμένα δωμάτια σε μια σειρά, μια διαμόρφωση που δεν εκτιμάται σήμερα. Οι πόρτες συσσωρεύονται, αναγκάζοντας τα άτομα να ζόμουν εσωτερική διακόσμηση! Σε αυτό το μεγάλο διαμέρισμα που βρίσκεται στη λεωφόρο Carnot στο Παρίσι, οι ιδιοκτήτες θέλησαν να αναθεωρήσουν πλήρως τη διάταξη των χώρων για να μετατρέψουν τα δύο παρακείμενα δωμάτια σε μια όμορφη master σουίτα. Ζήτησαν από τον αρχιτέκτονα Texier & Soulas να επανασχεδιάσουν τα δωμάτια, να πραγματοποιήσουν τεχνικές τροποποιήσεις και να δώσουν ζωή σε ένα μεγάλο μπάνιο με σύγχρονο βλέμμα! Επεξηγήσεις στις εικόνες.

Επανεξετάζοντας την κατεύθυνση της κυκλοφορίας

προτού : Όταν το όμορφο αυτό διαμέρισμα Haussmannian αγοράζεται από νέους ιδιοκτήτες, καλούν αμέσως τους αρχιτέκτονες της εταιρείας Texier & Soulas να το αναδιαμορφώσουν. Η διαμονή έχει πράγματι παραμείνει στο χυμό της για πολλά χρόνια και αξίζει ένα πραγματικό facelift! Η διάταξη των δωματίων και το ξεπερασμένο στυλ απολύτως δεν ταιριάζουν με τα γούστα του ζευγαριού: ο τελευταίος θέλει ένα φωτεινότερο περιβάλλον διαβίωσης, που συνδέεται με μια εκλεπτυσμένη και σύγχρονη διακόσμηση. Το κύριο πρόβλημα έγκειται στη διαμόρφωση των παρακείμενων δωματίων και του παρακείμενου μπάνιου, τα οποία δεν είναι πρακτικά καθημερινά. Το ζευγάρι θα ήθελε να αναδιατάξει τους χώρους έτσι ώστε ένα από τα υπνοδωμάτια να μετατραπεί σε ένα μεγάλο μπάνιο. Θα μπορούσε έτσι να επωφεληθεί από ένα ιδιωτικό χώρο τουαλέτας πολύ πιο ευχάριστο από το μικρό υπάρχον μπάνιο, σκοτεινό και κακώς διορισμένο ... Με το μικρό του νεροχύτη και το ξεπερασμένο μπιντέ, δεν είναι πράγματι χρήσιμο όπως είναι. Η Sophie Texier και η Emilie Soulas, οι δύο αρχιτέκτονες που είναι υπεύθυνοι για το έργο, εξετάζουν πρώτα τις διάφορες δυνατότητες που προσφέρονται από τη διάταξη των χώρων, πριν επιλέξουν την απομάκρυνση του μπάνιου. Με το χτύπημα του διαμερίσματος που το χωρίζει από την κρεβατοκάμαρα, οι αρχιτέκτονες δημιουργούν μια όμορφη επιφάνεια η οποία θα μετατραπεί σε ένα μπάνιο γενναιόδωρων διαστάσεων. Το παρακείμενο υπνοδωμάτιο απλώς θα ανακαινιστεί και το ζευγάρι θα μπορεί εύκολα να μετακινηθεί από το ένα δωμάτιο στο άλλο.
μετά : Μετά από αρκετές εβδομάδες εργασίας, το αποτέλεσμα υπερβαίνει τις προσδοκίες των ιδιοκτητών: τώρα απολαμβάνουν ένα φωτεινό και μοντέρνο μπάνιο, πολύ πιο ευρύχωρο από αυτό που είχαν αρχικά προγραμματιστεί. Για πρακτικούς λόγους, οι δύο πόρτες που πλαισιώνουν την παλιά καμινάδα είναι κλειστές. Αυτή η τροποποίηση επιτρέπει στους αρχιτέκτονες να χρησιμοποιούν ολόκληρο το μήκος του νέου τοίχου για να δημιουργήσουν ένα όμορφο σετ που είναι αφιερωμένο στην τουαλέτα και την αποθήκευση. Απέναντι από αυτό το νησί υπάρχει τώρα μια μεγάλη καμπίνα ντους και μια ευθεία μπανιέρα σε XXL διαστάσεις. Η κυκλοφορία γίνεται τώρα κατά μήκος, με μια ενιαία θύρα πρόσβασης για την είσοδο και έξοδο από το δωμάτιο (αντί για τρεις προηγούμενες). Οι αρχιτέκτονες έχουν στοιχηματίσει στην απλότητα για να κάνουν το εσωτερικό σχέδιο πολύ πιο λειτουργικό.

Φέρτε στο φως

προτού : Το μπάνιο βρίσκεται στο κάτω μέρος ενός από τα δύο υπνοδωμάτια, ανοίγει προς τα έξω μέσω ενός παράθυρου από γυαλισμένο γυαλί το οποίο μόλις αφήνει φυσικό φως. Στο εσωτερικό, οι πρώην ιδιοκτήτες εγκατέστησαν ένα μικρό νεροχύτη και ένα μπιντέ, που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες ενός ενεργού νεαρού ζευγαριού! Αυτό το τελευταίο όνειρο ενός πρακτικού και φωτεινού χώρου τουαλέτας.
μετά : Η Sophie Texier και η Emilie Soulas λαμβάνουν την απόφαση να μετατρέψουν πλήρως το υπνοδωμάτιο και το μικροσκοπικό ντους σε ένα μεγάλο μπάνιο. Τα πλαίσια παραθύρων, φθαρμένα από το χρόνο, αλλάζουν. οι τοίχοι τώρα αποπνέουν μια όμορφη ασπρόμαυρη απόχρωση που αντανακλά το εξωτερικό φως και αυξάνει τη σαφήνεια του δωματίου. Σε συνδυασμό με το ξανθό ξύλο των μονάδων αποθήκευσης, δίνει στο νέο μπάνιο μια απαλή και αναζωογονητική ατμόσφαιρα. Ακόμα και σε αυτή την αναζήτηση για φωτεινότητα, τοποθετείται επίστρωση με ιριδίζοντα εφέ στο πίσω τοίχωμα που βρίσκεται απέναντι από τα παράθυρα: αυτό το πολύ σύγχρονο υλικό φέρνει ανακούφιση από τη διακόσμηση δίνοντας την εντύπωση μικρο-καθρεφτών που αντανακλούν το φως. Οι τοίχοι ντους είναι διαφανείς και επίσης αφήνουν το εξωτερικό φως να κυκλοφορεί ... Το νέο μπάνιο διατηρεί τώρα τις υποσχέσεις του και προτείνει ωραίες στιγμές χαλάρωσης!
Περισσότερες πληροφορίες στο www.texier-soulas.fr