Χρήσιμος

Πριν / Μετά: Μια σύγχρονη και αστική βεράντα σε αρμονία με την εποχή

Πριν / Μετά: Μια σύγχρονη και αστική βεράντα σε αρμονία με την εποχή

Βρίσκεται στον πρώτο όροφο ενός παρισινού κτιρίου που χρονολογείται από το 1994, αυτό το μακρύ μπαλκόνι σχήματος L δεν είχε χαρακτήρα και συνέπεια. Για να αναπτύξει αυτό το χώρο, να αξιοποιήσει στο έπακρο και να ανταποκριθεί στη ζήτηση των ιδιοκτητών που ήθελαν μια μοντέρνα σκηνογραφία, η ομάδα Balcoon, που αποτελείται από Thierry Halgand, ιδρυτή της, και Marie Michel, DPLG τοπίο, n δεν είχε άλλη επιλογή παρά να συμμορφωθεί με τους περιορισμούς αυτού του μακρού και στενού τόπου, χαρακτηριστικό των σύγχρονων κτιρίων. Στόχος: να οργανώσει αυτή τη βεράντα δημιουργώντας μια εσωτερική-εξωτερική επίδραση με αφενός ένα σαλόνι και τραπεζαρία, που αντιμετωπίζονται σε ιαπωνική ατμόσφαιρα στον κήπο και από την άλλη πλευρά μια γωνιά χαλάρωσης που αναλαμβάνει τους κώδικες του γαλλικού κήπου. Ανακάλυψη σε εικόνες! Περιοχή: 31μ² Προϋπολογισμός: 29.000 ευρώ (χωρίς έπιπλα)

Μια βεράντα χαρακτηριστική των σύγχρονων κτιρίων


Πριν: Σε αυτή τη στενή, μεσόγεια βεράντα με υπερτιθέμενη μπαλκόνια με νότιο και δυτικό προσανατολισμό, προστατευμένα από τους ισχυρότερους ανέμους, οι ιδιοκτήτες είχαν αρχίσει να αναλαμβάνουν την περιοχή με φυτά: φιστίκι, φορμόλιο, ιαπωνικό σφενδάμι, λευκή ορτανσία , abélia, céanothe, pieris, γιασεμί, eucherières, dogwood και photinia, διατεταγμένα με τυχαίο και ασταθή τρόπο. Αυτή η διαμόρφωση και οι αισθητικές επιλογές που έκαναν οι ιδιοκτήτες, ωστόσο, δεν επέτρεψαν να επωφεληθούν από αυτό το επιπλέον δωμάτιο, με τον εξαιρετικό προσανατολισμό του. Οι λάτρεις του κήπου των φυτών, των Bercy και Albert Kahn, το ζευγάρι ήθελε χρώμα και ονειρευόταν διαφορετικές ατμόσφαιρες όπου θα μπορούσαν να λάβουν τους φίλους τους και να χαλαρώσουν.

Ιαπωνική ατμόσφαιρα για αυτό το σαλόνι και τραπεζαρία


Μετά από:Στο έδαφος, τα παλιά ξεθωριασμένα κεραμίδια μεταφέρθηκαν για ένα σύνθετο ξύλινο κιγκλίδωμα με ανθρακίτη. Σήμερα, δίνει μια σύγχρονη και αστική διάσταση στο χώρο. Για να μπορείτε να απολαύσετε τις ηλιόλουστες ημέρες, η βεράντα στην ανατολική πλευρά έχει μετατραπεί σε σαλόνι και τραπεζαρία με ιαπωνικές επιρροές. Για να γίνει αυτό, η ομάδα Balcoon επέλεξε τη δημιουργία ενός «βότσαλου ποταμού» που διασχίστηκε από ιαπωνικά βήματα σε σχιστόλιθο, με σκοπό να απομονώσει το σαλόνι από την τραπεζαρία. Ομοίως, εγκαταστάθηκε μια λίμνη με υδρόβια φυτά. Το νερό που δεν υπήρχε, η Marie Michel και ο Thierry Halgand φαντάστηκαν ένα πολύ διακριτικό αυτόματο δίκτυο ποτίσματος. Σήμερα η τραπεζαρία είναι προστατευμένη από μια εξαιρετική μεταλλική πέργκολα με αδιάβροχη κάλυψη από καμβά. Αυτό σας επιτρέπει να προστατεύετε ιδανικά από τους ελαφρούς ανέμους. Από την διακοσμητική πλευρά, τοποθετήθηκε μια οθόνη από πολυαιθυλένιο διακοσμημένη με μοτίβα αναρριχητικών φυτών, μια δεύτερη σε ράβδο από ίνες από γυαλί και κόκκινα, λευκά και μαύρα δοχεία διαφορετικών μεγεθών τοποθετήθηκαν ενάντια στο κιγκλίδωμα. Αυτά φέρνουν μια ασιατική και εξωτική αφή στο χώρο.

Μια περιοχή χαλάρωσης εμπνευσμένη από την τοπική τέχνη


Μετά από: Εγκατεστημένη στην άλλη πλευρά, μπροστά από το υπνοδωμάτιο, η γωνιά χαλάρωσης τώρα παίρνει τους κώδικες του γαλλικού κήπου. Η ατμόσφαιρα του εργοστασίου είναι κλασική και εμπνέεται από την τοπική τέχνη. Το κλουβί και η δάφνη είναι σκαλισμένα με τη μορφή γλυπτικής, προσφέροντας έτσι μια πραγματική προοπτική στο τοπίο. Η διάταξη λευκών, κόκκινων και μαύρων δοχείων οργανώνει τις εγκαταστάσεις όσο διακοσμεί. Τρία υλικά επιλέχθηκαν: ανθρακί τσιμέντο ανθρακίτη που συνδυάζεται άψογα με το έδαφος, κόκκινο και λευκό λακαρισμένο πολυαιθυλένιο, σε αντίθεση με την αντίθεση με αυτό και τον ανοξείδωτο χάλυβα μικροπυρήνων. που ενισχύει τον εκσυγχρονισμό και φέρνει σαφήνεια στο χώρο. Για να κρύψουν απέναντι στους περαστικούς, τοποθετήθηκαν τρεις γλάστρες. Και, για τη βελτιστοποίηση της ιδιωτικής ζωής, έχουν εγκατασταθεί ραβδιά. Αυτά σήμερα κρύβουν τους τοίχους που χωρίζουν το γυαλί.
Thierry Halgand και Marie Michel, Balcoon